Gode råd til køber

Gode råd til køber

Ejendomsmæglere er som udgangspunkt sælgers mand. Dvs at ejendomsmægleren varetager sælgerens interesser, og herunder bl.a. finder en køber, ordner papirer, fremviser o.s.v. Ejendomsmægleren må ikke rådgive både sælger og køber i samme handel af indlysende årsager. Han eller hun må gerne tilbyde at ordne en del af papirarbejdet for køber med fx skøde og tinglysning, men der må ikke forekomme rådgivning.

Det normale at gøre, når man skal købe, er at bruge en advokat til at varetage sine interesser. Nogle vælger også at bruge en ejendomsmægler – en såkaldt købermægler – de har tillid til. Det koster lidt, men kan spare én for mange bekymringer.

Ejendomsmægler Ege har været næsten 40 år i branchen og har samlet en betydelig erfaring med ejendomshandel – også i forbindelse med køb. Her har vi samlet nogle forskellige gode råd, som kan være værd at se på, når man står for at skulle købe en ejendom. Vil du vide mere om, hvordan ejendomsmægler Ege kan varetage dine interesse ved et huskøb, er du velkommen til at kontakte os.

De fleste ved godt, hvor de vil bo og i hvad. De kender som regel også både behov, ønsker og krav. Og havde man ubegrænsede midler var det bare at pege og købe… Det meste er til salg, hvis prisen er høj nok.

Men først og fremmest handler det om at lægge et realistisk budget i samarbejde med sin bankrådgiver, som også alligevel som regel skal ind over, når finansieringen skal på plads. Der er ingen grund til at spilde tid på at finde noget, man ikke har råd til.

Så snart budget og finasieringsmuligheder er på plads, kan man begynde at få et overblik over hvor, hvad, hvor stort og hvordan; dvs. at få klarlagt hvor man vil bo rent geografisk, hvilken form for bolig man ser efter, hvor meget plads man har brug for, hvordan det skal være indrettet o.s.v.

Derefter begynder selve eftersøgningen, og her er der mange muligheder – både i aviser, hos ejendomsmæglere og på nettet, som bugner af portaler, hvor man kan se udbuddet. Tilmeld dig til køberkartoteket hos Ege.

Når en god kandidat er fundet, handler det om at kunne gennemskue salgsopstillingen; her er det en god idé at få hjælp fra enten en advokat eller en købermægler. Når alle parter er glade, kan man underskrive det vigtigste dokument, nemlig en købsaftale.

Før nøglerne kan modtages, skal der være styr på en række dokumenter; tilstandsrapporten, skødet, refusionsopgørelsen, energimærkningen og ejerskifteforsikringen.

Kontakt Ejendomsmæglerfirmaet Ege og få tjek på disse dokumenter…