Gode råd til sælger

Gode råd til sælger

Uanset om du sælger, fordi du har lyst til det eller fordi du er nødt til det, så der er række overvejelser, du med fordel kan gøre dig før du går videre. Vi har samlet nogle af de gode råd her, og du er altid velkommen til at kontakte os direkte – også for en uforpligtende snak om at sælge…

Det bedste tidspunkt for et salg er, når du har brug for det. Selvfølgelig er der en form for sæson for bolighandler, men det er vigtigere, at du sælger, når du har brug for noget andet – større, mindre, tættere på eller længere væk o.s.v.

De fleste sælger, fordi de har brug for noget andet. Så samtidig med, at du skal sælge, skal du også gøre dig klart, hvad du har brug for. Sørg for at definere dine ønsker, krav og behov, og sørg for at have et klart overblik over den samlede økonomi, så du ved, hvad du har realistisk mulighed for. Tal med din bankrådgiver og få lagt et realistisk budget, så du ved, hvad du kan kigge efter. Det er ærgerligt at forelske sig i noget, hvor det senere viser sig at være for dyrt…

Det er naturligvis sund fornuft at få solgt, før du køber. Så slipper du for at sidde med dobbelt udgift i en periode, du ikke kender længden på. Og får du solgt, før du har fundet noget andet, er det nemt at finde en midlertidig løsning med fx en lejebolig.

Hos ejendomsmægler Ege har vi med næsten 40 års erfaring naturligvis et realistisk billede af ejendomsmarkedet, så vi hjælper dig med at sætte en pris på din ejendom, som er fornuftig i forhold til markedet og mulighederne. Du kan naturligvis også gøre det, at du beder om pris fra en af vores kolleger, så du får noget at sammenligne med.

I forbindelse med salg af en ejendom er det også en god idé at få et overblik over, hvad der er lovkrav, hvad der er ens pligt og hvad der er en god idé. Hos ejendomsmægler Ege hjælper vi dig gerne med at få et godt overblik over, hvad der ligger i ord som ejerskifteforsikring, tilstandsrapport, huseftersynsordningen, elinstallationsrapport, energimærkning og førsynsrapport.

Klik her og se Eges 10 råd om at gøre dig selv og dit hus klar til salget >>

1: Gør både dig selv og huset klar til salg…

Som sælger kan man selv gøre meget for at skabe et mere aktivt salg. Først og fremmest handler det nemlig om at gøre både huset og sig selv klar til et salg! Sørg for at tage afsked med dit hus – se på det som et produkt eller en vare, som skal sælges. Gør dig klart, at det snart ikke længere er dit hjem og prøv at slippe følelsen af, at huset er det, du kalder for ’hjemme’. Sig mentalt farvel til huset, de enkelte værelser, kælder, loft, haven og garagen, og forestil dig, hvordan du afleverer nøglerne til de nye ejere. Og se så fremad!

2: Gør huset upersonligt…

Sørg for at fjerne de helt personlige ting som fotos og arvestykker. Som køber vil man gerne kunne forestille sig sine egne personlige ejendele i huset, og det er svært, hvis dine familiebilleder hænger på væggen.
Køberen skal ikke prøve at gætte på, hvem der bor i huset nu, men nærmere kunne se sig selv bo i huset.

3: Ryd og ryd op!

De fleste samler langt mere, end de egentlig har brug for. Og det kan forstyrre billedet, når der kommer købere. Hvis du ikke har brugt noget inden for det seneste år, så får du sikkert heller ikke brug for det senere – gi’ det væk eller smid det ud. Bøger, nips og gamle krydderier på køkkenbordet hører heller ikke hjemme i huset, når det skal vises frem. Se på processen som en forsmag på, når du alligevel skal pakke hele huset ned…

4: Skab orden!

Som køber er man nysgerrig. Og så er det ok at tjekke skabe og kigge i skuffer. Tænk på hvilket signal det sender, hvis skabet er fyldt til randen og halvdelen falder ud, når man åbner. Og omvendt, så tænk på, hvad det fortæller om, hvordan man passer på resten af huset, hvis alting står pænt og ordentligt…

Altså: Sæt krydderierne i alfabetisk orden. Sørg for, at tallerknerne er stablet pænt og at kaffekoppernes hanke vender den samme vej. Ryd op i bestikskuffen. Hæng skjorterne samme vej og sæt skoene på rad og række.

5. Lån eller lej et pulterrum

Huset gør sig bedst med få møbler. Fjern de ’overflødige’ møbler og tomme reoler og skabe. Der skal kun stå det tilbage, som fortæller hvad rummet kan bruges til.

6. Fjern det, du er gladest for.

Hvis du gerne vil tage fx gardinerne, køkkenmaskinen eller en flot lampe med, når du flytter, så fjern dem med det samme. Hvis du er nødt til at fortælle køber, at de ikke kan få et eller andet, vil de automatisk ha’ det, og det kan forstyrre den gode handel.

7. Få styr på de små reparationer

Alt det, som du har vænnet dig til eller som du har valgt at leve med – få det ordnet! Skift den revnede flise på badeværelset, lap hullerne i væggen, skift ventilen i den løbende vandhane, smør den knirkende dør, skift pæren, som er gået, mal teenageværelsets lilla væg hvid, og hvis du længe har tænkt på, at I trænger til et nyt sengetæppe, så skift det nu!

8: Polér huset!

Sørg for, at huset skinner og tager sig godt ud..: Sørg for at få pudset vinduer ude og inde. Fej fortovet og riv bedene. Fjern ukrudt og slå græsset. Fjern spindelvæv og afkalk bruserkabine og sanitet. Puds spejlet og støvsug grundigt overalt. Vask køleskab og støv af overalt. Gi’ gulvene en gang olie eller lak, hæng friske håndklæder op og sørg for alt i verden for at lufte grundigt ud..!

9: Gå huset efter i sømmene…

Gå udenfor, vend om og luk hoveddøren op, og stå et øjeblik i døren… Kunne du tænke dig at gå ind? Er huset indbydende..? Stil dig i døren til hvert rum og hvert værelse og se rummet med ’køberøjne’. Sørg for, at møblerne står ordentligt og at gardinerne hænger lige. Ser det ud, som om der ikke bor nogen? Så er du tæt på målet!

10: Tjek ’Stop’-effekten…

Hvis køberen bliver siddende i ejendomsmæglerens bil, fordi huset ikke ser tiltalende ud udefra, får man dem aldrig ind! Så fej fortovet, klip hækken, slå græsset, riv bedet, mal vinduerne og sæt lidt morgenfruer i et par urtepotter som velkomst… Gult er godt! Og sørg for, at man kan se husnummeret!